Pastilla uit marokko

Pastilla uit marokko

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Marokkaanse pastila met kip en amandelen, omhuld met filodeeg. Aromatisch gekruid met koriander, kaneel, saffraan en kurkuma en afgetopt met kaneel en poedersuiker. Perfect voor een bijzonder gerecht of om te delen met vrienden en familie.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Peterselie gedroogd
  • 8 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pastilla uit marokko op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd uien, peterselie en de korianderblaadjes fijn en snijd de kipfilet in stukjes. Bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit in een koekenpan drie eetlepels olie en bak de kipfilet bruin (kort). Haal ze uit de pan en leg even apart.
  3. Fruit uien en knoflook in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe.
  4. Giet 1,5 dl water in de pan en doe de kip er weer bij. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat een uur op een zacht vuur sudderen zodat de saus indikt. Roer regelmatig.
  5. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend het eimengsel aan toe.
  6. Verhit 130 gram boter in een koekenpan en bak er de fijngehakte amandelen in. Voeg suiker en kaneel toe.
  7. Vet een springvorm van 20 centimeter doorsnee in. Laat 100 gram boter smelten en giet dit in een kopje.
  8. Besmeer aan beide zijden de vellen filodeeg met de gesmolten boter en bekleed er de bodem van het bakblik mee. Laat het deeg over de rand van het bakblik hangen.
  9. Doe dan het kipmengsel in de vorm en daarbovenop de amandelen.
  10. Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden om de pastilla af te dekken. Stop de overhangende randen van de bovenste laag filodeeg onder de pastilla en besmeer de bovenkant met boter of eigeel.
  11. Zet de pastilla in de oven en laat deze in 20 tot 30 minuten goudbruin bakken.
  12. Bestrooi voor het serveren met kaneel en poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Filodeeg