Omas wellant appeltaart

Omas wellant appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Omas wellant appeltaart, gevuld met lagen knapperige schijfjes appel en een laag beslag, bestrooid met kaneel en gebakken tot ze goudbruin is. Onweerstaanbaar lekker!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Omas wellant appeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bestrooi de schijfjes vervolgens met kaneel.
  2. Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij. Schep met een houten spatel door het beslag en meng het tot een stevig deeg.
  3. Bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Doe de Wellant schijfjes hierin. Maak van het resterende deeg stroken en leg deze in een ruitpatroon over de appelvulling.
  4. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en de rand. Zet de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven en laat hem mooi bruin worden. Controleer of de taart niet te snel bruin wordt
  5. in dat geval zet je de temperatuur van de oven iets lager.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart