Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Omas wellant appeltaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bestrooi de schijfjes vervolgens met kaneel.
- Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij. Schep met een houten spatel door het beslag en meng het tot een stevig deeg.
- Bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Doe de Wellant schijfjes hierin. Maak van het resterende deeg stroken en leg deze in een ruitpatroon over de appelvulling.
- Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en de rand. Zet de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven en laat hem mooi bruin worden. Controleer of de taart niet te snel bruin wordt
- in dat geval zet je de temperatuur van de oven iets lager.