- 360 g Bami Trafasie
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bami murgie (hindoestaanse bami met kip op speciale bamisaus op tafel.
- Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit 6 eetlepels olie, voeg 100 gram kipfilet en 1 gesneden sjalot toe en bak enkele minuten tot het vlees gaar is.
- Voeg 6 eetlepels Bami Trafasie, 1/2 theelepel Trassie Trafasie, doperwten, wortel en 1 theelepel tomatenpuree toe en roerbak gedurende 5 minuten.
- Voeg de gekookte mie toe en bak het geheel al roerend nog 5 minuten op laag vuur.
- Verhit 4 eetlepels olie, voeg 500 gram kipfilet in blokjes en 3 gesneden sjalotjes toe en bak tot de kip gaar is.
- Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie, 3 theelepels tomatenpuree, 1/2 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder en suiker toe. Bak het geheel enkele minuten op matig vuur, terwijl je af en toe omschept.
- Voeg water langs de zijkant van het gerecht toe en stoof het geheel nog eens 5 minuten.
- Serveer de kip op de speciale bamisaus met de gekookte mie.