Bami murgie (hindoestaanse bami met kip op speciale bamisaus

Bami murgie (hindoestaanse bami met kip op speciale bamisaus

Smulweb imageSmulweb

Bami murgie is hindoestaanse bami met kip op een speciale bamisaus. Verrijk de bami met malse kipfilets, tomatenpuree, doperwten, wortel, Chinese vijfkruidenpoeder en suiker. De kip op de speciale bamisaus serveer je heerlijk met de gekookte mie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 360 g Bami Trafasie
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bami murgie (hindoestaanse bami met kip op speciale bamisaus op tafel.

  1. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 6 eetlepels olie, voeg 100 gram kipfilet en 1 gesneden sjalot toe en bak enkele minuten tot het vlees gaar is.
  3. Voeg 6 eetlepels Bami Trafasie, 1/2 theelepel Trassie Trafasie, doperwten, wortel en 1 theelepel tomatenpuree toe en roerbak gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de gekookte mie toe en bak het geheel al roerend nog 5 minuten op laag vuur.
  5. Verhit 4 eetlepels olie, voeg 500 gram kipfilet in blokjes en 3 gesneden sjalotjes toe en bak tot de kip gaar is.
  6. Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie, 3 theelepels tomatenpuree, 1/2 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder en suiker toe. Bak het geheel enkele minuten op matig vuur, terwijl je af en toe omschept.
  7. Voeg water langs de zijkant van het gerecht toe en stoof het geheel nog eens 5 minuten.
  8. Serveer de kip op de speciale bamisaus met de gekookte mie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami met kip