Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek dessert: stoofpeertjes! Stoof de peren in wijn met kaneel en kruidnagel en wat suiker naar smaak. Na twee uur sudderen geeft u de stoofpeertjes de gewenste zachtheid en heeft u een heerlijk dessert op tafel staan!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes op tafel.

  1. Schil de stoofpeertjes. U kunt ervoor kiezen om ze in hun geheel te koken, of om ze in parten te snijden en van hun klokhuis te ontdoen.
  2. Doe de stoofpeertjes in een pan of hittebestendige schaal en voeg de wijn toe. Voeg wat water toe zodat er een flinke laag vocht onderin de pan of schaal staat. Verdeel de kruidnagelen en kaneel(stok) in de pan. Voeg eventueel suiker naar smaak toe wanneer u graag zoete peertjes wilt.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat alles op een zeer laag vuur stoven met de deksel op de pan of schaal tot de peertjes zacht en gaar zijn. Dit zal ongeveer 2 uur duren, afhankelijk van de grootte van de peertjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes