Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Courgettes gevuld met geitenkaas tomaten pesto en pijnboompitten op tafel.
- Courgettes wassen en beide uiteinden verwijderen. Courgettes overlangs doorsnijden en door middel van een lepel uithollen. Snij het vruchtvlees dat uit de courgettes komt in kleine stukjes en zet even opzij.
- Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Ontvel de tomaten (kruislings insnijden, onder kokend water zetten en afspoelen met koud water). Verwijder de pitjes van de tomaten en snij in kleine stukjes.
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Blancheer de uitgeholde courgettes hierin gedurende 3 minuten en spoel daarna af met koud water in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olijfolie in een koekenpan.
- Bak sjalotjes en knoflook zachtjes glazig (niet bruin!) en voeg dan tomatenstukjes en courgettestukjes toe. Bak alles nog ongeveer 2 minuten mee. Laat alles afkoelen.
- Meng dit mengsel samen met de basilicumpesto en 2 flinke eetlepels geraspte belegen kaas door de geitenkaas. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
- Vul de uitgeholde courgettes met het geitenkaasmengsel. Bestrooi met pijnboompitten en de rest van de geraspte kaas.
- Bak in het midden van de oven gedurende 20-30 minuten tot de kaas een goudbruine kleur heeft.