Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Smulweb imageSmulweb

Een verwarmend soepje van knolselderij met laurier, jeneverbessen, bladselderij en room. Serveer met zelfgemaakte crostini's besmeerd met paté!

45 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 100 g champignon paté
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep op tafel.

  1. Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de ui en bladselderij 5 minuten zonder te laten kleuren.
  2. Voeg de knolselderij, jeneverbessen en laurier toe en bak ca. 2 minuten mee.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Temper het vuur en laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de room toe en kook de soep nog 10 minuten op zacht vuur.
  5. Haal de laurierblaadjes uit de soep, schep de helft van de soep in een pannetje en pureer deze met de staafmixer tot een grove puree. Voeg de puree weer toe aan de rest van de soep in de grote pan en roer alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Strijk de resterende olie op het stokbrood. Verhit de grillpan en grill het brood aan beide kanten goudbruin en krokant tot crostini's.
  7. Besmeer de crostini's met paté.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep