- 0.5 Knolselderij
- 6 Kipkarbonade
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Marokkaanse kippensoep met kikkererwten op tafel.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 sec. mee.
- Voeg de knolselderij, tomatenblokjes met sap, kaneel, peterselie, koriander, komijn en saffraan toe. Leg de kipkarbonades erbij en schenk er 1 1/2 l. heet water bij.
- Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat met deksel schuin op de pan ca. 40 minuten koken.
- Neem de kipkarbonades uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Voeg de kikkererwten aan de soep toe.
- Haal het kippenvlees van de botjes af en snijd het in stukjes. Doe het vlees terug in de pan en breng de soep op smaak met peper en zout.