Indiase kerrie sperziebonen met aardappelen en tomaat

Indiase kerrie sperziebonen met aardappelen en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Proef de Indiase keuken met deze heerlijke kerrie sperziebonen met aardappel en tomaat. Met komijn, geelwortel en chilipoeder voor typische smaak. Serveer op een mooie schaal en garneer met wat koriander.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indiase kerrie sperziebonen met aardappelen en tomaat op tafel.

  1. Verhit olie tot heet in een pan en voeg komijnzaadjes toe. Bak tot dit iets donkerder van kleur is.
  2. Voeg de uien, zout, knoflook, groene pepers en aardappel toe en doe de geelwortel erbij en roerbak voor 1 minuut.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de pan met open ruimte en bak hier kort chilipoeder en komijnpoeder in.
  4. Voeg tomaten toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en meng alles goed door.
  5. Voeg zo'n 100 ml water toe en kook met het deksel op de pan tot het gaar is, maar nog knapperig.
  6. Serveer op een serveerschaal en garneer met koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen