Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Naanbrood op tafel.
- Los de gist op in lauwwarm water, ongeveer 50 ml. Voeg de suiker toe en laat het mengsel ca. 5 minuten staan.
- Doe de gezeefde bloem, het bakpoeder en een theelepel zout in een kom en kneed het samen met de melk, yoghurt, 2 eetlepels olie, het gistmengsel, een teentje knoflook en het gemberpoeder tot een elastisch deeg (ca. 5 minuten).
- Laat het deeg een uur rijzen, afgedekt en op een warme plaats.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol het deeg op een bebloemde ondergrond uit tot plakken van 0,5-1 cm.
- Bestrijk de plakken met olie en bestrooi ze met het komijnzaad.
- Verwarm de grillpan goed voor en bak de naanbroden in ca. 4-5 minuten per kant tot ze mooie grilstrepen hebben.
- Laat het brood een beetje afkoelen en serveer het warm.