Naanbrood

Naanbrood

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je zelf heerlijk zacht en lekker naanbrood. Het brood is perfect bijgerecht bij een Indiase maaltijd, maar ook als snack met een dipsaus.

25 min bereiden

bijgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Naanbrood op tafel.

  1. Los de gist op in lauwwarm water, ongeveer 50 ml. Voeg de suiker toe en laat het mengsel ca. 5 minuten staan.
  2. Doe de gezeefde bloem, het bakpoeder en een theelepel zout in een kom en kneed het samen met de melk, yoghurt, 2 eetlepels olie, het gistmengsel, een teentje knoflook en het gemberpoeder tot een elastisch deeg (ca. 5 minuten).
  3. Laat het deeg een uur rijzen, afgedekt en op een warme plaats.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol het deeg op een bebloemde ondergrond uit tot plakken van 0,5-1 cm.
  5. Bestrijk de plakken met olie en bestrooi ze met het komijnzaad.
  6. Verwarm de grillpan goed voor en bak de naanbroden in ca. 4-5 minuten per kant tot ze mooie grilstrepen hebben.
  7. Laat het brood een beetje afkoelen en serveer het warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood