Witlof uit de oven met ham en kaas

Witlof uit de oven met ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Witlof uit de oven met ham en kaas. Krokant gebakken witlofblaadjes met brie en ham. Afgemaakt met knapperige aardappelschijfjes. Een gegarandeerde hit aan tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 3 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Witlof uit de oven met ham en kaas op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd in plakken.
  2. Kook de aardappelen kort, ongeveer 6 minuten.
  3. Giet de aardappelen af.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
  6. Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
  7. Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
  8. Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
  9. Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
  10. Wissel dit af met plakjes aardappel.
  11. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is.
  12. Sluit af met kaas als bovenste laag.
  13. Bak de witlofschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof Witlof ham kaas Witlof uit de oven