- 200 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
- 3 Salieblad
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Witlof uit de oven met ham en kaas op tafel.
- Schil de aardappels en snijd in plakken.
- Kook de aardappelen kort, ongeveer 6 minuten.
- Giet de aardappelen af.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
- Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
- Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
- Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
- Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
- Wissel dit af met plakjes aardappel.
- Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is.
- Sluit af met kaas als bovenste laag.
- Bak de witlofschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.