Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Mijn ultieme bolognese saus op tafel.
- Pel en snipper de ui. Snijd de winterwortel in kleine blokjes, evenals de 3 stengels bleekselderij. Maak vast de 100 ml runderbouillon.
- Verwarm de oven vast voor op 150 graden. Bak de spekblokjes een beetje uit. Voeg dan de ui, wortel en bleekselderij toe. Laat even smoren en voeg vervolgens het gehakt toe. Schep steeds goed om, laat het gehakt rul worden. Voeg de laurierblaadjes toe.
- Voeg als laatste de runderbouillon, de rode wijn en de slagroom toe. Laat alles op een rustig vuurtje even aan de kook komen. Doe dan de deksel op de pan en zet deze in de oven.
- Zet na een half uurtje de oven terug naar 100 graden. Controleer tussentijds een paar keer hoe de saus eruit ziet. De saus moet zeker wel twee uur in de oven staan, langer (3 tot 4 uur) mag ook als de saus tenminste niet uit staat te drogen. Als de saus te nat blijft naar je zin, kun je de deksel van de pan halen.