Franse lamsstoofpot

Franse lamsstoofpot

Smulweb imageSmulweb

Met deze Franse lamsstoofpot waan je jezelf in Frankrijk. Heerlijk mals lamsvlees in een smaakvolle saus met groenten, knoflook en ansjovis. Geserveerd met smeuïge aardappelpuree. Maak het af met een goed glas wijn en het genieten kan beginnen! Het lamsbot wordt mee gestoofd voor extra smaak.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Franse lamsstoofpot op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd het vlees van het bot en snijd het in gelijke stukken (+- 8cm). Gooi het bot niet weg, dit stoven we mee voor de smaak!
  2. Verhit in de braadpan op hoog vuur een flinke scheut olijfolie. Bak het vlees (ongeveer 5 stukken per keer anders komt er teveel vocht vrij) aan in de braadpan tot ze mooi bruin zijn. Braad uiteindelijk ook het bot aan. Leg het vlees in een schaal.
  3. Fruit de groenten, knoflook en de ansjovis aan in de braadpan op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Verwarm intussen in een pannetje de wijn met de runderfond.
  4. Leg het vlees terug in de pan (bij de groenten) en strooi er bloem over. Voeg de runderfond toe en roer de tomatenpuree erdoorheen. Doe de kruiden in de pan, tijm, rozemarijn, laurier, jeneverbes en bonenkruid. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Zet de braadpan in het midden van de oven en laat minstens 3 uur staan.
  6. Verwijder voor het serveren de kruiden en de botten. Serveer met aardappelpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje