Jachtschotel van varkensvlees en appel

Jachtschotel van varkensvlees en appel

Smulweb imageSmulweb

De jachtschotel van varkensvlees en appel is een echte aanrader. Perfecte combinaties van smaken van uitjes, spek, appels, specerijen en kruiden. Na 3 uur in de oven is het vlees mals en is de appel door en door gaar en zacht.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Jachtschotel van varkensvlees en appel op tafel.

  1. Verhit de oven tot 170° C/gasovenstand 3. Verhit de olie in een wijde pan met dikke bodem en bak de uitjes ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Schep ze in die tijd zo nu en dan om. Doe ze over in een kom.
  2. Snijd of knip de plakjes spek in smalle reepjes en bak ze een paar minuten in de koekenpan waarin je net de uitjes gebakken hebt. Schep de reepjes spek bij de uitjes in kom en hussel ze door elkaar.
  3. Doe de bloem, specerijen en kruiden in een diepvrieszak en doe er 3 van de filetlappen bij. Hussel goed en schud de overtollige bloem eraf. Schroei de stukken vlees in de koekenpan en leg ze op een bord. Doe hetzelfde met de andere 3 filetlappen.
  4. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd ze doormidden. Snijd elke helft in dunne partjes en lag ze als volgt met de rest van de ingrediënten in de braadslee of braadpan: eerst laagje van het ui-spekmengsel, dan 3 stukken vlees, dan een laagje appel, dan weer uitjes en spek, weer 3 stukken vlees, weer een laagje appel en ten slotte een laatste laag uitjes en spek en een laagje gesneden appel.
  5. Doe de gekruide bloem uit de zak in de koekenpan en roer even.
  6. Giet er het appelsap bij. Laat het mengsel aan de kook komen en giet het over de laagjes in de pan, zodat het er langzaam doorheen sijpelt.
  7. Maak, als dat nodig is, van bakpapier en/of aluminiumfolie een passend deksel en zet de ovenschaal – in verband met mogelijke lekkage op een bakplaat - in de voorverwarmde oven. Leg anders gewoon het deksel op de braadpan en zet die in de oven. Na 3 uur moet het vlees mals zijn en is de appel door en door gaar en zacht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Fruit Appel