Spatzle met cantharellen en spekreepjes

Spatzle met cantharellen en spekreepjes

Smulweb imageSmulweb

Spatzle met cantharellen en spekreepjes gebakken in zonnebloemolie en geserveerd met een romige saus met witte wijn, peper, zout, tabasco en peterselie. Combineer dit hartige gerecht met een rode wijn voor een heerlijke avondmaaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Cantharellen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spatzle met cantharellen en spekreepjes op tafel.

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de spekreepjes knapperig. Haal ze uit de pan.
  4. Bak in het overgebleven vet al omscheppend de paddenstoelen plm. 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Blus af met de witte wijn.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat de wijn inkoken. Voeg de room toe en breng nogmaals aan de kook. Laat inkoken tot de room dikker begint te worden.
  6. Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
  7. Voeg nu de pasta en de spekreepjes toe.
  8. Voeg voor het opdienen gehakte peterselie toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen