Witte bonen met snijbonen en spekjes

Witte bonen met snijbonen en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek gerecht met witte bonen, snijbonen en spekjes. De bonen worden 1 uur zachtjes gekookt met foelie en venkelzaad, daarna worden de snijbonen toegevoegd met een scheutje olijfolie. En het gerecht wordt afgemaakt met gebakken spekjes en mosterd.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte bonen met snijbonen en spekjes op tafel.

  1. Zet de witte bonen een dag van tevoren in ruim water in de week.
  2. Maak een uur van tevoren de snijbonen schoon en haal ze door de snijbonenmachine of snij ze in kleine reepjes.
  3. Breng de witte bonen met het water aan de kook, doe de foelie en venkelzaad erbij en laat het geheel 1 uur zachtjes koken.
  4. Leg na 1 uur de snijbonen bovenop de bonen en schenk de olijfolie eroverheen. Voeg indien nodig water toe en laat het geheel nog 15 minuten meekoken.
  5. Bak de spekjes en roer de mosterd erdoorheen van het vuur af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Witte bonen