Indiase kippensoep (mulligatawny)

Indiase kippensoep (mulligatawny)

Smulweb imageSmulweb

De mulligatawny is een romige Indiase soep die zowel als hoofdgerecht of voorgerecht kan worden geserveerd. Het is een smaakvolle soep waar garam masala, venkelzaad, kurkuma en kokosmelk voor de nodige smaak zorgen. In combinatie met de malsheid van de kip is het een echte smaakexplosie!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Indiase kippensoep (mulligatawny) op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan. Bak de garam masala 3 minuten op matig vuur, tot het aroma vrijkomt.
  2. Bak de kip 5 minuten mee. Voeg vervolgens ui, knoflook, gember, venkelzaad, kurkuma, kaneelstokje, peper en tomaten toe.
  3. Giet de gevogeltefond en kokosmelk erbij. Laat alles 30 minuten sudderen tot de kip mals is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep