Sinterklaaspepernoten cupcakes

Sinterklaaspepernoten cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Cupcakes gemaakt van een glad beslag met toevoeging van pepernoten en speculaaskruiden. Daarna versierd met crème gemaakt van eiwitten, poedersuiker en boter, met de toevoeging van verpulverde pepernoten. Ideaal voor sinterklaas.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Sinterklaaspepernoten cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de boter zacht en roer de basterdsuiker erdoor. Voeg de eieren, het water en de gezeefde bloem met een mespuntje speculaaskruiden toe. Klop dit mengsel tot een glad beslag en spatel de pepernoten erdoor.
  3. Giet het beslag in muffin vormpjes en bak ze ca. 25 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  4. Verpulver de pepernoten in een keukenmachine.
  5. Neem een kom die op een pan heet water past. Doe de eiwitten en de poedersuiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water.
  6. Blijf voortdurend kloppen totdat de poedersuiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt.
  7. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.
  8. Schep de verpulverde pepernoten door de crème.
  9. Versier de cupcakes met de crème.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes