Jachtschotel met wild

Jachtschotel met wild

Smulweb imageSmulweb

Een echt wintergerecht deze jachtschotel met wild. Met ingrediënten zoals hertenvlees, koekkruiden, en jeneverbes waan je je in de wereld van St. Hubertus. De puree met stukjes appel is eveneens een heerlijk onderdeel van deze schotel. Om je vingers bij af te likken!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Hertenpoulet
  • 1 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Jachtschotel met wild op tafel.

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het hertenvlees rondom bruin. Doe het vlees daarna in een braadpan. Bak ook spek, wortel en sjalot even aan en doe alles in de braadpan. Strooi er de bloem over en roer goed door. Doe jeneverbes, laurier, koekkruiden en rode wijn erbij en kruid met zout en peper. Doe het deksel erop en laat zo'n twee uur stoven in een oven op 120 graden.
  2. Kook intussen de aardappelen in gezouten water gaar, giet af en stoom droog. Doe er 75 gram boter en het ei bij en stamp tot een smeuïge puree. Meng daarna de stukjes appel erdoor.
  3. Haal de hertenstoof uit de oven, haal het laurierblad eruit en doe de peperkoek erbij. Laat op een klein vuurtje nog even doorwarmen en roer goed.
  4. Doe de hertenstoof in een ovenschaal en metsel de puree er bovenop. Leg de rest van de boter in klontjes op de puree en bak de schotel 30 minuten op 220 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel