- 450 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshamlappen met paddenstoelen uit de braadzak op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de hamlappen met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met versgemalen peper. Leg de hamlappen in de braadzak en schep de paddenstoelen en knoflook op het vlees. Verdeel de klontjes boter over de paddenstoelen en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht. Prik 3 kleine gaatjes in de zak (vlak bij de sluiting) Leg de zak in een passende ovenschaal. Zet schaal op de 1e richel van onderen in de oven.
- Bak het vlees 20 minuten op 180°C. Schakel de oventemperatuur dan terug naar 125°C en laat het vlees nog 25 minuten verder garen.
- Zet oven uit en laat de schaal nog 5 minuten in de dichte oven staan!
- Open de braadzak en schenk de jus in een steelpan. Breng de jus opnieuw aan de kook en bind deze met allesbinder.
- Breng het vlees verder op smaak met zout en peper.