Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

Smulweb imageSmulweb

Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen. Sappige heilbotfilets, gebakken in een koekenpan en gepaard met een romige beurre blanc saus en gebakken oesterzwammen, knolselderij en mosterdzaad. Een heerlijk en licht diner!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 takjes Tijm (takje)
  • 0.5 Knolselderij
  • 600 g Heilbot

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen op tafel.

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes
  2. was de tijm en ris de blaadjes van de takjes
  3. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes
  4. Schil de knolselderij en snijd hem in dunne staafjes
  5. Hak de dille grof
  6. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de sjalotjes. Voeg de tijm en de witte wijn toe en laat het geheel tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat nog 5 minuten rustig inkoken.
  7. Dep de heilbotfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de heilbotfilets in 4 minuten aan beide kanten bruin.
  8. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen en de knolselderij in 5 minuten op hoog vuur. Voeg het mosterdzaad en de dille toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd 100 gram boter in blokjes en voeg ze al kloppende aan de warme witte wijnsaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de borden en leg de heilbot hierop. Maak af met de beurre blanc.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen