Boerenkool uit grootmoeders tijd

Boerenkool uit grootmoeders tijd

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool zoals oma hem vroeger maakte! Lekker sudderen met aardappelen, boerenkool, gort, spek en worst. Eindig met wat verse peper en het is zondagsmaal is compleet. Lekker nostalgisch genieten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 70 g Gort

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenkool uit grootmoeders tijd op tafel.

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de geschilde aardappelen in een pan met ruim water (tot net boven de aardappelen).
  3. Leg daarbovenop de boerenkool, vervolgens de gort, het spek en de worst.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 2 uur lang sudderen met het deksel gesloten op de pan.
  5. Haal na afloop de worst en het spek eruit.
  6. Voeg naar smaak versgemalen peper toe en stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool