Paella

Paella

Smulweb imageSmulweb

Deze paella met kip, chorizo en zeevruchten is perfect om te delen en zit boordevol smaak. De bereiding vereist een grote wok of oven vaste pan en is gemakkelijk aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur van zeevruchten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paella op tafel.

  1. Gebruik voor dit gerecht een grote paellapan. Heb je deze niet, geen zorgen! Een flinke pan met een dikke bodem die de hitte van een oven aankan voldoet prima. Gebruik bijvoorbeeld een grote wok, wadjan of hapjespan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bouillon en houd deze warm.
  3. Wrijf de saffraan fijn in een vijzel of snijd het zo fijn mogelijk. Doe de verkruimelde saffraan met heet water in een kopje en laat staan tot gebruik.
  4. Snijd het (kippen)vlees in stukjes, bestrooi met zout, en bak in 5 minuten in een scheut olijfolie rondom bruin in de pan op een hoog vuur. Laat de stukken vlees apart op een bord liggen.
  5. Doe indien nodig wat extra olie in de pan. Snijd één van de paprika's in kleine stukjes. Fruit de fijngesneden ui met de knoflook en paprika tot ze zacht zijn. Voeg dan de tomaten toe en laat even meepruttelen. Schenk dan de verkruimelde saffraan met het vocht in de pan en voeg ook paprikapoeder, peterselie en de rijst toe.
  6. Schenk de warme bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan ook de zeevruchten, chorizo en erwten toe (houd eventueel wat chorizo en garnalen over ter garnering). Laat meepruttelen tot de rijst niet meer onder water staat (het zal er eerst uitzien als een soep), maar het gerecht nog wel vochtig is.
  7. Leg de stukken kip en eventueel achtergehouden zeevruchten op de rijst. Zet de pan 10 tot 12 minuten in de oven. Laat de pan daarna nog 5 tot 10 minuten afgedekt staan.
  8. Garneer de paella met partjes citroen en groene kruiden zoals peterselie en rozemarijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst