Salade met avocado en sinaasappel

Salade met avocado en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Een frisse salade van avocado en sinaasappel, op smaak gebracht met peterselie en een dressing van olijfolie en citroensap. Garneer met geschaafde amandelen en olijven om het gerecht af te maken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade met avocado en sinaasappel op tafel.

  1. Schil de sinaasappels, verwijder zoveel mogelijk van het witte vlies, en snijd over dwars in dikke plakken. Ontvel de tomaten indien gewenst. Doe dit door met een scherp met een kruis te snijden in het vel van de tomaten. Dompel ze 30 seconden in kokend water, houd ze kort onder de koude kraan, en trek het vlies los vanaf het kruis. Verwijder het zaad van de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de avocado`s in blokjes. Maak de pit en schil los door de avocado's over de lengte in vieren te snijden. Verwijder de pit en trek de schil van de avocado-kwarten af door aan de bolle kant te beginnen.
  3. Maak een dressing voor de salade door olijfolie te mengen met citroensap in een verhouding van 2:1. Voeg peterselie toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng de helft van de dressing met de blokjes tomaat en avocado.
  4. Leg de plakken sinaasappel op een mooi, groot, plat bord of op een schaal. Schik de uiringen erover. Druppel dan de overgebleven helft van de dressing over de ui en sinaasappel. Schep het tomaten-avocado-mengsel in het midden van de ui en sinaasappel.
  5. Garneer de salade met geschaafde amandelen (lekker om deze eerst even kort te roosteren in een droge koekenpan) en de olijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Avocado salade