Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Toegedekte appeltaart van helene op tafel.
- Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel of bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vulling:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
- Meng de appelstukjes met suiker, rozijnen en kaneel en zet dit koel weg. Deeg:
- Roer bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout, citroenaroma, eiwit, eigeel en melk door elkaar.
- Snijd de harde boter in stukjes en kneed een glad deeg. Als het deeg kleeft (je handen moeten schoon blijven), voeg dan nog wat bloem toe.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de ingevette springvorm met iets meer dan de helft van het deeg en bestrooi de bodem met paneermeel of amandelschaafsel.
- Verdeel hierover de appelvulling.
- Dek de vulling af met de rest van het deeg (deeg tussen plastic folie uitrollen met de deegrol).
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met de andere helft van het eigeel verdund met wat melk.
- Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart gedurende 50-60 minuten tot de taart goudbruin is.