Toegedekte appeltaart van helene

Toegedekte appeltaart van helene

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke appeltaart gemaakt met citroenaroma, kaneel, suiker en rozijnen. Het deeg wordt gemaakt met bloem, bakpoeder, melk, eiwit, eigeel en boter. De bodem en de zijkanten worden bekleed met het deeg, bestrooit met paneermeel en daarna verdeel je de appels. Dek de appels af met het deeg, bestrijken met eigeel en bak het af gedurende 50-60 minuten op 180 graden. De perfecte appeltaart!

60 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Toegedekte appeltaart van helene op tafel.

  1. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel of bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vulling:
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
  4. Meng de appelstukjes met suiker, rozijnen en kaneel en zet dit koel weg. Deeg:
  5. Roer bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout, citroenaroma, eiwit, eigeel en melk door elkaar.
  6. Snijd de harde boter in stukjes en kneed een glad deeg. Als het deeg kleeft (je handen moeten schoon blijven), voeg dan nog wat bloem toe.
  7. Bekleed de bodem en de zijkanten van de ingevette springvorm met iets meer dan de helft van het deeg en bestrooi de bodem met paneermeel of amandelschaafsel.
  8. Verdeel hierover de appelvulling.
  9. Dek de vulling af met de rest van het deeg (deeg tussen plastic folie uitrollen met de deegrol).
  10. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de andere helft van het eigeel verdund met wat melk.
  11. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart gedurende 50-60 minuten tot de taart goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart