- 1 Groene peper
- 5 tl Mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaanse zalm op tafel.
- Halveer de limoen. Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in 4 dunne plakken.
- Maak de peper schoon, verwijder de zaden en hak de peper fijn.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Schil de avocado en verwijder de pit. Prak in een kom met een vork het avocadovruchtvlees fijn en roer dit met de boter, het limoensap, de groene peper en knoflook tot een romige avocadoboter. Breng de avocadoboter op smaak met zout en peper. Zet de avocadoboter tot gebruik in de koelkast.
- Wrijf de zalmfilets in met de Mexicaanse kruiden en besprenkel de vis licht met olie.
- Gril de vis in ca. 6-8 minuten op de grill of BBQ goudbruin en gaar.