Pasulj

Pasulj

Smulweb imageSmulweb

Pasulj is hét stoofgerecht van de Balkan. Week de bonen een nacht van tevoren en voeg vlees, groenten en een hele bol knoflook toe voor extra smaak. Breng op smaak met paprikapoeder en bindt de soep met bloem. Heerlijk op een koude dag!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasulj op tafel.

  1. Week de gedroogde bonen een nacht van tevoren in water, ongeveer 2 l.
  2. Voeg bonen, vlees en kruiden toe.
  3. Kook alles op een laag vuur gedurende 1,5 uur.
  4. Voeg nu de groenten toe. Snijd de bol knoflook doormidden en voeg de helften met vel en al toe aan de soep.
  5. Haal de knoflook eruit als de soep klaar is en laat alles nog een uur koken.
  6. Indien nodig, laat de soep nog wat inkoken. Verwarm in een steelpannetje wat olie. Voeg een halve lepel paprikapoeder toe en laat het koken. Voeg vervolgens wat bloem toe om de soep te binden.
  7. Giet dit direct bij de soep om te binden en zet het geheel 5 minuten op hoog vuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep