Sneeuwbalkoekjes

Sneeuwbalkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk smelt-in-de-mond sneeuwbalkoekjes gemaakt van roomboter, poedersuiker en gemalen noten Meesterlijk van smaak en perfect voor bij de thee of gezellige kerstavond.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sneeuwbalkoekjes op tafel.

  1. Klop de roomboter met poedersuiker en zout op. Voeg bloem en gemalen noten toe en kneed snel tot er een deeg ontstaat. Niet te lang kneden, anders wordt het eindproduct taai.
  2. Wikkel het deeg in folie en leg het 2 uur of langer in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C en rol het deeg tot kleine balletjes (doorsnee van 1,5-2 cm). Bak ze 10-12 minuten.
  4. Laat de koekjes 5-10 minuten staan. Terwijl ze nog heet zijn (maar in ieder geval genoeg afgekoeld om beet te kunnen pakken), rol ze in poedersuiker.
  5. Bestrooi de koekjes anders gewoon met poedersuiker. Hete koekjes zijn erg bros.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes