Boerenkool zacht zoet romig en pittig

Boerenkool zacht zoet romig en pittig

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool anders dan je gewend bent. De boerenkool wordt zacht en krijgt een zoete en romige smaak. Met een beetje pit van de boemboe. Geserveerd met lekkere stukjes ui, spekjes en smaakvolle rookworst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenkool zacht zoet romig en pittig op tafel.

  1. Doe de verse boerenkool in de vriezer, bijvoorbeeld 2 zakken van 300 of 400 gram, voor een nacht.
  2. Kook de boerenkool ca. 60 minuten.
  3. Voeg evt. wat water toe samen met een bouillonblokje, aardappels en in stukjes gesneden appel.
  4. Laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur koken en voeg bak, ui en spekjes toe. Voeg evt. de rookworst toe.
  5. Giet het water af.
  6. Verwarm een beetje melk met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. (De Boerenkool Boemboe.)
  7. Stamp alles door elkaar en verdeel het mengsel gelijkmatig door de boerenkool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool