Feestelijke salade voor 12 personen

Feestelijke salade voor 12 personen

Deze feestelijke salade is perfect voor elke gelegenheid waarbij je een grote groep mensen wilt bedienen. Met deze salade maak je namelijk een indrukwekkende schotel klaar voor maar liefst 12 personen. Het gerecht is makkelijk te maken en bevat ingrediënten als rundvlees, aardappelen, augurken en ham. Met de juiste kruiden en smaakmakers zet je een heerlijke salade op tafel die zeker in de smaak valt bij je gasten.

Naar de bereidingswijze

Ingrediënten basis

  1. 1000 gr rundvleessalade of huzarensalade
  2. 500 gr gekookte sukadelappen
  3. 500 gr gekookte kruimige aardappelen
  4. 1 el zout
  5. 5 el halvanaise
  6. 300 gr gekookte blokjes ham
  7. 250 gr gesnipperde ui
  8. 3 el Franse mosterd

Ingrediënten smaakmakers en kruiden

  1. 3 el mosterd
  2. zout
  3. peper
  4. 1 el paprikapoeder
  5. ½ el kerriepoeder
  6. ½ tl kruidnagelpoeder
  7. snufje cayennepeper

Ingrediënten garnering

  1. 1 krop ijsbergsla
  2. 2 el cocktailsaus
  3. 1 potje paprikapoeder
  4. 10 gr gedroogde peterselie
  5. 660gr rauwkost salade in zoetzuur
  6. 320 gr zilveruitjes
  7. 300 gr plakjes ham
  8. 370 gr asperge in pot

Ingrediënten eieren

  1. 6 hardgekookte eieren
  2. 500 ml ketchup of currysaus
  3. 500 ml mayonaise

Ingrediënten groenten

  1. 3 tomaten
  2. 290 gr augurk plukken
  3. 1 komkommer geraspt

Feestelijke salade bereiden

Benodigdheden

  1. 2 grote pannen
  2. Grote soeppan
  3. Stamppotstamper
  4. Staafmixer of keukenmachine
  5. Houten lepel
  6. Grote schaal
  7. Kleine schaal
  8. Opscheplepel

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen en eieren gaar en laat ze afkoelen.
  2. Maal de uien, augurken en vlees fijn in een keukenmachine.
  3. Stamp de afgekoelde aardappelen fijn en meng ze met het fijngemaakte vlees, augurken, uien, ham en halvanaise.
  4. Voeg de mosterd en kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Schep de salade op een grote platte schaal en maak er een mooie ovale vorm van.
  6. Strijk een dun laagje mayonaise over de salade en bestrooi deze met paprikapoeder en gedroogde peterselie.
  7. Garneer de salade met gehalveerde hardgekookte eieren, rauwkost en groenten.
  8. Serveer de salade op een mooie schotel en laat je creativiteit los met de garnering.

Tip: Laat de salade een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken.

Extra handig

  1. Gebruik een keukenmachine om de ingrediënten fijn te malen, maar zorg dat ze niet te fijn worden.
  2. Voeg de kruiden gevoelsmatig toe, maar houd je aan de hoeveelheden uit het boodschappenlijstje.
  3. Garneer de salade naar eigen smaak en creativiteit.

Meer inspiratie