Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pastinaaksoep maak je in een handomdraai. De pastinaak wordt lekker zacht gebakken. Samen met ui en knoflook een perfecte combinatie. Doe er wat komijn en koriander bij en voeg beetje bij beetje bouillon toe. Blend hem tot een gladde mix en laat de slagroom de soep opwarmen. Heerlijk bijgerecht.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 900 g Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pastinaaksoep op tafel.

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg de plakjes pastinaak, de ui en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht, maar niet verkleurd zijn en roer af en toe.
  2. Voeg de komijn en koriander toe en bak ze al roerend 1-2 minuten.
  3. Roer geleidelijk de hete bouillon erdoor en meng goed. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen, tot de pastinaak zacht is.
  4. Pureer de soep. Schenk er wat bouillon of water bij als hij te dik is. Breng hem indien nodig op smaak. Schenk de slagroom erbij en warm de soep door, maar laat hem niet koken.
  5. Strooi wat bieslook of peterselie en/of croutons over de soep en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep