- 30 g Roux
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde sint-jakobsvruchten op tafel.
- Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verwijder de sint-jakobsvruchten. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden meer achterblijven. Laat drogen.
- Breng de visfumet en room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de sint-jakobsvruchten 1 min. in. Haal ze nadien onmiddellijk uit de pan en snij het vlees in stukjes.
- Fruit de sjalot met de in plakjes gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn.
- Bind de romige visfumet met de roux en laat goed indikken. Meng er de sjalot, champignons en fijngesneden sint-jakobsvruchten onder. Kruid met peper en zout.
- Lepel in de droge schelpen tot ze voor twee derde vol zijn. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in een oven van 220°C of onder de grill.
- Serveer meteen en geef er brood bij.