Mattar panir - indiase erwtencurry

Mattar panir - indiase erwtencurry

Smulweb imageSmulweb

Bij deze Indiase erwtencurry krijg je geen genoeg van de smaakvolle combinatie van Mattar en Panir. Kokend water, kruiden en doperwtjes breng je samen en creëer je een heerlijk sausje. De panirblokjes die je in een beetje olie bakt, zorgen voor een knapperige bite.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mattar panir - indiase erwtencurry op tafel.

  1. Zet de kruiden klaar in 2 bakjes: 1. knoflook, komijnzaad, laurierblaadjes en kaneel. 2. koriander, kurkuma en paprikapoeder.
  2. Snijd de panir in blokjes en bak deze in een koekepan met een klein beetje olie heel lichtbruin. Schep de panir op een bord bekleed met keukenrol zodat het overtollige vet opgenomen wordt.
  3. Als je verse tomaten en gember gebruikt: hak de tomaten en gember grof en snijd ze samen met de sambal of het pepertje in de keukenmachine fijn. Verhit in een hapjespan twee eetlepels olie. Voeg de knoflook, komijnzaad, laurierblaadjes en kaneel toe en roer kort door.
  4. Voeg de tomaten, gember en sambal toe. Roer weer goed door.
  5. Voeg nu de koriander, kurkuma en paprikapoeder toe. Roer door en laat met het deksel op de pan een paar minuutjes pruttelen, zodat het wat inkookt.
  6. Voeg dan de doperwtjes toe en een kwart kop water. Roer goed door en laat de erwten met de deksel op de pan 3 minuten garen.
  7. Voeg de panirblokjes toe, breng de saus op smaak met een snufje zout en suiker en bind hem met wat allesbinder of een maizenapapje. Voeg eventueel wat extra heet water toe als je wat meer saus wilt. Laat de saus weer even aan de kook komen zodat hij goed bindt.
eet smakelijk