Mie met gehakt sperzieboontjes en uitjes

Mie met gehakt sperzieboontjes en uitjes

Smulweb imageSmulweb

Mie met gehakt, sperzieboontjes, ui en bosuitjes in een pittige tomatensaus met sojasaus en rijstazijn. Perfecte combinatie van smaak, grote en structuur. Eenvoudig te maken en klaar in slechts enkele minuten. Ideaal voor een heerlijk oosters diner!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mie met gehakt sperzieboontjes en uitjes op tafel.

  1. Behandel de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een kom en schep er de sesamolie door.
  2. Snipper de ui, de knoflook en de gemberwortel. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Kruis het vel van de tomaten in en doe de tomaten de laatste minuten bij de sperziebonen in de pan. Giet af. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Zet de wok op hoog vuur en giet er de olie in. Roerbak de ui, de knoflook en de gemberwortel 2 minuten en roer er de sambal door. Voeg het gehakt toe en bak dit omscheppend bruin.
  5. Roer er de sojasaus, de rijstazijn door. Voeg de tomaten toe en laat het geheel in ongeveer 8 tot 10 minuten zachtjes wat inkoken.
  6. Voeg de sperziebonen, mie en bosui toe en roer alles goed door het gehakt.
  7. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Vlees Mie