Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mie met gehakt sperzieboontjes en uitjes op tafel.
- Behandel de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een kom en schep er de sesamolie door.
- Snipper de ui, de knoflook en de gemberwortel. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de sperziebonen schoon.
- Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Kruis het vel van de tomaten in en doe de tomaten de laatste minuten bij de sperziebonen in de pan. Giet af. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Zet de wok op hoog vuur en giet er de olie in. Roerbak de ui, de knoflook en de gemberwortel 2 minuten en roer er de sambal door. Voeg het gehakt toe en bak dit omscheppend bruin.
- Roer er de sojasaus, de rijstazijn door. Voeg de tomaten toe en laat het geheel in ongeveer 8 tot 10 minuten zachtjes wat inkoken.
- Voeg de sperziebonen, mie en bosui toe en roer alles goed door het gehakt.
- Serveer direct.