Pollo alla siciliana

Pollo alla siciliana

Smulweb imageSmulweb

De kruidige Pollo alla siciliana, om je vingers bij af te likken! Sappige kip, saffraan, wortel, ui en olijven. Goed stoven is het geheim van dit overheerlijke Italiaanse gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pollo alla siciliana op tafel.

  1. Verhit een ruime koekenpan en voeg olijfolie toe. Bak hierin de kip rondom goudkleurig.
  2. Pel en snipper intussen de uien, schrap de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes. Neem de stukken kip uit de pan en fruit de uisnippers in het bakvet. Voeg dan de reepjes wortel toe, fruit ze enkele minuten mee en schenk de bouillon in de pan.
  3. Voeg de saffraan en olijven toe. Breng aan de kook en leg de stukken kip terug in de pan. Stoof de stukken kip eerst ca. 45 minuten met gesloten deksel en dan nog een minuut of 10 zonder deksel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte