- 1.5 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Entrecote met superbe cafe de paris-boter op tafel.
- Vraag de slager om mooi met vet gemarmerde (drooggerijpte) entrecotes van 3 cm dik en 225 gram per stuk.
- Meng in een kom met een houten lepel eerst alle overige ingrediënten en roer er dan de zachte boter door. Schep de kruidenboter op een stuk bakpapier of folie. Rol de boter strak op en bind de uiteinden dicht. Laat de boterrol minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Verhit de grillpan op hoog vuur. Grill de entrecotes in 1-2 minuten per kant voor rare (3 minuten voor medium-rare, 4 minuten voor medium). Laat de entrecotes 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.
- Snijd de boterrol in plakken van 1,5 cm dik. Leg de entrecotes op warme borden, met een plak kruidenboter erop.