Pepernoten met chocolade - let op verslavend

Pepernoten met chocolade - let op verslavend

Smulweb imageSmulweb

Deze pepernoten met chocolade zijn zo lekker dat je er snel verslingerd aan zult raken! Maak kleine deegballetjes en bak ze gaar in de oven. Vervolgens dop je ze in chocolade en laat je afkoelen op een rooster. Smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pepernoten met chocolade - let op verslavend op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150C. Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar.
  2. Roer bloem, bakpoeder, basterdsuiker en kruiden goed door elkaar. Voeg de melk toe en roer door. Snijd de boter in kleine stukjes en snijd of prak door het bloemmengsel. Kneed de ingrediënten met de hand tot een soepel, egaal deeg. Er mogen geen klontjes boter meer in zitten.
  3. Zet de bakplaat klaar en bekleed die met bakpapier of bakmat. Vorm een worst van het deeg. Haal kleine stukjes van de deegworst en draai er balletjes van - zo groot als een knikker! Leg de balletjes op de bakplaat.
  4. Zet de bakplaat midden in de oven en bak voor 15-20 minuten. De baktijd hangt af van de grootte van je pepernoten. Als je twijfelt, kun je er een opensnijden om te zien of-ie door en door gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  5. Verwarm een laagje water in een pan (niet koken!). Snijd de chocolade in niet te grote stukken en doe in een schaal. Voeg een beetje boter toe en zet de schaal op de warme pan. De bodem van de schaal mag het water niet raken. Wacht een paar minuten tot de chocolade zacht is. Roer boter en chocolade goed door.
  6. Rol een paar pepernoten door de vloeibare chocolade. Vis ze eruit met een vork en laat ze drogen op een rooster (of marmeren plaat, mocht je vaker met chocolade werken). Zet ze enige tijd in de koelkast om het proces te versnellen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Chocolade Pepernoten Chocolade maken