- 1000 g Hutspotgroente
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hutspot op tafel.
- Bestrooi de 4 sucadelappen met zout en braad ze in een braadpan bruin.
- Wanneer ze aan beide kanten bruin zijn haal je ze uit de pan en doe je de ui in het braadvet. Laat even fruiten en leg daarna de in plakken gesneden tomaten op de uien met hiertussen het laurierblad. Voeg de gesneden peterselie toe. Daarboven leg je de sucadelappen terug in de pan. Dit alles laat je op een laag pitje zo`n 2,5 uur sudderen. Af en toe alles even losmaken van de bodem.
- Na twee uur zet je de aardappelen op het vuur en laat je ze koken tot ze gaar zijn.
- Verwarm olie in een wok en fruit hierin de ui uit de zak. Voeg na een paar minuten de peen toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten mee. Voeg daarna het groentebouillonblokje toe en eventueel een klein beetje water zodat het blokje kan oplossen.
- Wanneer de aardappelen, peen en uien gaar zijn, stamp je de aardappelen. Voeg de peen en uien toe en zoek een juiste verhouding tussen de aardappelen en de peen en uien.
- Snij tot slot de sukadelappen in stukjes en voeg alles wat in de braadpan zit toe aan de peen en uien.