Quiche met prei en spekjes net even anders

Quiche met prei en spekjes net even anders

Smulweb imageSmulweb

Deze Quiche met prei en spekjes heeft een twist door de combinatie van brie en paneermeel. De groenten eerst laten sudderen in een bouillon geeft een extra smaaksensatie. Lekker om te eten op zichzelf of met een salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met prei en spekjes net even anders op tafel.

  1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien. Het is niet erg als de bladerdeeg niet helemaal ontdooit, dit is zelfs beter dan hele zachte bladerdeeg. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de prei, ui en paprika in kleine stukjes. Fruit de ui aan met knoflook in olie en voeg daarna de paprika en de prei toe. Voeg een glas droge witte wijn toe en laat het een paar minuten op hoog vuur sudderen. Voeg nu 0,5L heet water toe. Voeg het bouillonblokje toe als het water kookt en laat de groenten nu nog 5 minuten sudderen in de bouillon. Giet hierna de bouillon af en laat de groenten afkoelen.
  3. Bak nu de spekjes in een pan zonder iets van boter of olie toe te voegen. Bak ze totdat ze bijna gaar zijn en laat ze afkoelen op keukenpapier.
  4. Gebruik een schaal met opstaande rand die ook in de oven kan. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en drapeer deze alleen tegen de opstaande rand aan. Dit hoeft niet heel netjes te gebeuren. Het ziet er leuk uit als de bladerdeeg een beetje over de rand heen hangt (zie foto). Klop een ei los en smeer het over de plakjes bladerdeeg heen.
  5. Klop 6 eieren en 2 eetlepels melk los in een kom. Voeg hier het afgekoelde groentenmengsel en de spekjes bij. Meng dit en voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe (wees hier niet te zuinig mee).
  6. Giet het mengsel in de schaal en verdeel het. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen en leg er een paar plakjes brie op. Strooi er een beetje paneermeel overheen voor de knapperigheid.
  7. Doe de quiche 20-25 minuten in de oven op 200 graden totdat de bladerdeeg goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken