Oosterse groenten

Oosterse groenten

Smulweb imageSmulweb

Aubergine, paprika, peultjes, sjalotjes, pepers, paddestoelen en bamboescheuten geroerbakt met knoflook, gember en sojasaus. Als finishing touch basilicum en lente-ui. Serveer met witte rijst.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Peultjes
  • 2 Rode peper
  • 227 g Bamboe scheuten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse groenten op tafel.

  1. Aubergines in vieren snijden, peultjes in schuine repen, paprika in stukjes, paddestoelen in repen of plakjes, zaadlijsten van pepers verwijderen en dan in ringen snijden, sjalotjes en knoflook fijn snijden en laat de bamboescheuten uitlekken en snijd in repen.
  2. Kook de auberginestukken in ruim kokend water met zout. Laat uitlekken en snijd ze verder in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aubergine, peultjes en paprika in 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de sjalotjes, knoflook, gember en pepers toe en bak 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de bamboescheuten en paddestoelen toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Maak op smaak met de vissaus en sojasaus en zout. Schep voor het serveren de lente-uitjes erdoor en garneer met de basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen