Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hazelnootparfait op tafel.
- Bekleed een cakeblik of andere vorm met krimpfolie (plastic folie). Zorg dat de folie flink overhangt zodat je de parfait kunt bedekken. De vorm moet geschikt zijn om in de vriezer te gaan.
- Brand de hazelnoten totdat ze een mooie kleur hebben. Laat ze afkoelen.
- Doe de suiker, de eieren en de eidooiers in een kom. Plaats deze kom boven een pan heet water (au-bain-marie) en verwarm dit al kloppend met een garde tot ongeveer 80 graden Celsius.
- Laat het mengsel vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen.
- Maal de hazelnoten, bijvoorbeeld door ze tussen twee theedoeken te leggen en er met een deegroller op te slaan/rollen.
- Klop de slagroom stevig met de mixer of een garde en roer deze samen met de hazelnoten door het inmiddels afgekoelde mengsel.
- Stort het geheel in de vorm, sla de folie terug zodat de parfait bedekt is en plaats het in de vriezer. Het heeft ongeveer 12 uur nodig (langer mag, deze parfait kan je weken goedhouden).