Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool op tafel.
- Snijd de zalm in plm. 8-12 plakken en bestrijk ze met teryakisaus. Laat de saus plm. 15 minuten intrekken.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de spitskool in smalle reepjes en was deze. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de spitskool toe en bak deze even mee. Voeg 1 kopje water en de slagroom toe en breng dit aan de kook. Verkruimel 1/2 kippenbouillontablet erin en roer er sambal oelek doorheen. Laat het geheel plm. 10 minuten garen zonder deksel op de pan. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de zalm hierin aan beide zijden plm. 1-2 minuten. Note: The paragraph break before 'Zalm:' was removed, since it didn't add anything to the instruction.