Broccoli met kaassaus in de oven

Broccoli met kaassaus in de oven

Smulweb imageSmulweb

Broccoli met kaassaus: eenvoudig klaar te maken in 20 minuten. De boter en bloem vormen samen de basis van de romige bechamelsaus. De broccoli wordt belegd met kaas en gebakken. Serveer deze heerlijke maaltijd thuis, op een feestje of gewoon als comfort-food!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Broccoli met kaassaus in de oven op tafel.

  1. Reinig de broccoli en snijd hem in kleine roosjes.
  2. Kook de broccoli in gezouten water gedurende maximum 5 minuten.
  3. Smelt de boter, voeg de bloem eraan toe en roer het geheel tot een roux.
  4. Voeg er al roerend de koude melk aan toe.
  5. Kruid met peper en zout en met nootmuskaat.
  6. Giet de broccoli af en leg hem meteen in ijskoud water.
  7. Smeer de ovenschaal in met boter, leg de broccoli erin, voeg peper en zout toe en overgiet met de bechamelsaus.
  8. Leg de kaas erbovenop.
  9. Zet 15 minuten in een oven van 180° C, strooi er vervolgens de kaas overheen en zet de schotel nog 5 minuten onder de grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli