Appeldingen

Appeldingen

Smulweb imageSmulweb

Zelfgebakken appeldingen met kaneel: zoet, fruitig en krokant! Simpel om te maken, heerlijk als bijgerecht of dessert. Bak in de oven of op de camping in een skottelbraai.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appeldingen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C en als de vorm erin gaat, de oven terugdraaien naar 175 graden C.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appels met suiker en kaneel.
  3. Laat het mengsel even staan, want er komt over het algemeen nog wat vocht uit.
  4. Vet de vormpjes in met boter en bekleed ze met bladerdeeg.
  5. Vul de vormpjes met het appelmengsel en vouw een beetje dicht.
  6. Bekleed de bovenkant van de vormpjes met de randjes deeg, maar zorg dat er een opening blijft.
  7. Schuif de vormpjes in de voorverwarmde oven en zet de oven terug naar 175 graden C. Bak gedurende 20 minuten en kijk daarna of de kleur goed is. Indien niet, laat ze dan nog 5 minuten in de oven.
  8. Bij de muffinvorm kun je de kans lopen dat er wat suiker over het randje gaat, waardoor je ze er later moeilijk uitkrijgt. Maak daarom het randje wat hoger of haal ze uit de vorm als ze nog warm zijn en de suiker nog niet hard is geworden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelflappen