Canneloni spinaziezalm met gorgonzolasaus

Canneloni spinaziezalm met gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

Canneloni spinazie met zalm en gorgonzolasaus. Zalmfilet en prei in combinatie met gorgonzola en mascarpone zorgen ervoor dat de canneloni gevuld wordt met een krachtige smaak. De canneloni tubes gevuld met spinazie en zalm zijn knapperig en romig van smaak, en de gorgonzolasaus zorgt voor die extra kick van smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Canneloni spinaziezalm met gorgonzolasaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ovenschaal in om aankoeken te voorkomen. Kook canneloni buizen gedurende 3 minuten voor. Spoel af met koud water. (Eventueel rechtop zetten tot je ze gaat gebruiken).
  2. Snijd zalm in kleine blokjes (0,5-1 cm). Snijd prei in kleine ringen. Snijd Gorgonzola in blokjes. Versnipper sjalotje en laat deze in wat boter fruiten. Voeg spinazie toe en laat deze onder voortdurend opscheppen slinken. Giet vocht af van het mengsel.
  3. Voeg blokjes zalmfilet toe en laat meegaren. Voeg geperste teentjes knoflook toe. Voeg eventueel op smaak brengen met een beetje zout/peper. Voeg ricotta toe wanneer de zalm bijna gaar is.
  4. Pureren het mengsel in de keukenmachine grof. Laat het iets afkoelen en vul dan de canneloni buizen met het mengsel d.m.v. spuitzak of klein lepeltje. Verdeel de canneloni in de ovenschaal.
  5. Om de Gorgonzolasaus te maken: Laat preiringen in wat boter fruiten. Voeg 200 ml visbouillon toe en 200 ml droge witte wijn toe en laat 2/3 van de Gorgonzolablokjes meewarmen. Voeg mascarpone toe en laat het mengsel 10 minuten op laag vuur koken. Voeg bij te dunne saus eventueel een beetje bloem toe om te binden.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk het Gorgonzolamengsel over de canneloni. Verdeel overgebleven Gorgonzolablokjes over de saus. Bak gedurende 25 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen