Speklap prei koolraap en aardappel stoofpot

Speklap prei koolraap en aardappel stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door onze lekkere stoofpot met speklap, prei, koolraap en aardappel. Perfect voor koudere dagen en gemakkelijk klaar te maken. Een smaakvol, half uur durend geduld wordt beloond.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Koolraap
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Speklap prei koolraap en aardappel stoofpot op tafel.

  1. Prik in de ui de laurier vast met kruidnagels.
  2. Doe 1/3 (van alle groente) aardappelen onder in een stoofpan, leg daarbovenop de koolraap en dan de prei. Verdeel daar overheen 1/3 van de uitjes en vervolgens 1/3 van de speklapjes.
  3. Meng zout, peper, aromat en groentebouillonpoeder en strooi 1/3 ervan over de onderste laag.
  4. Herhaal dit nog 2 keer, eindigend met vlees en de laatste uitjes en specerijen.
  5. Druk de hele ui met laurier en kruidnagel tussen de groenten in.
  6. Voeg kokend water toe aan de kant van de stoofpan zodat de specerijen niet afwassen naar de onderkant van de pan.
  7. Breng aan de kook en kook met deksel op de pan gedurende 45-60 minuten.
  8. Voeg indien nodig extra specerijen toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Stoofpotje Prei Kool Speklap Koolraap