- 400 g Koolraap
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Speklap prei koolraap en aardappel stoofpot op tafel.
- Prik in de ui de laurier vast met kruidnagels.
- Doe 1/3 (van alle groente) aardappelen onder in een stoofpan, leg daarbovenop de koolraap en dan de prei. Verdeel daar overheen 1/3 van de uitjes en vervolgens 1/3 van de speklapjes.
- Meng zout, peper, aromat en groentebouillonpoeder en strooi 1/3 ervan over de onderste laag.
- Herhaal dit nog 2 keer, eindigend met vlees en de laatste uitjes en specerijen.
- Druk de hele ui met laurier en kruidnagel tussen de groenten in.
- Voeg kokend water toe aan de kant van de stoofpan zodat de specerijen niet afwassen naar de onderkant van de pan.
- Breng aan de kook en kook met deksel op de pan gedurende 45-60 minuten.
- Voeg indien nodig extra specerijen toe.