- 50 g Jumbo Decaf Oploskoffie
- 120 g Honing
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Chocolade koffie-caramel truffels op tafel.
- Meng de oploskoffie met de slagroom en verwarm op laag vuur.
- Doe de suiker in een brede pan en carameliseer dit. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe als het makkelijker is om te carameliseren. Laat het vuur laag staan en roer af en toe totdat alle suiker opgelost is en de caramel een heldere bruine kleur heeft.
- Giet de warme room bij de caramel. Zorg dat de pan hoog genoeg is omdat het goed kan gaan borrelen. Blijf roeren totdat de caramel helemaal opgelost is en eventuele klonten eruit zijn.
- Voeg de honing toe en roer het mengsel goed door.
- Breek de melkchocolade in kleine stukjes en giet hier het warme mengsel overheen.
- Giet het mengsel als de chocolade helemaal opgelost is op een bakplaat of in schalen (ovenschaal bijv).
- Laat dit afkoelen voor ongeveer 15-20 minuten totdat de chocolademassa harder geworden is. Haal er dan stukjes uit en rol deze op tot balletjes. Gebruik eventueel een lepel om het mengsel eruit te halen.
- Leg de balletjes op een bord of op een siliconen bakvel.
- Leg de gerolde balletjes weer in de koeling om op te stijven.
- Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie (in kleine stukjes in een schaal op een pannetje met water).
- Haal de chocolade van het vuur als het gesmolten is en haal de balletjes uit de koeling.
- Haal de balletjes door de gesmolten chocolade en leg ze weer neer op een bord of siliconen bakvel. Gebruik eventueel een satéprikker om dit te doen.
- Leg de balletjes weer in de koelkast totdat de chocolade hard geworden is. Nu zijn ze klaar om te serveren.