Gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook

Smulweb imageSmulweb

Met gekonfijte knoflook schud je zo een smaakvolle saus uit de mouw. Pel de teentjes, verwarm ze zachtjes in olie met wat zout en laat ze afkoelen. Daarna is het alleen nog een kwestie van pureren en mengen met yoghurt of mayonaise. Smeer het op brood, serveer het als dip of als dressing.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekonfijte knoflook op tafel.

  1. Pel de teentjes knoflook en leg ze in een bakje. Schenk er zoveel olie op dat de teentjes net onderstaan. Voeg het zout toe.
  2. Hang het bakje boven een pan met bijna kokend water en zet de thermometer in de schaal met de knoflook. Verwarm de olie tot 80-90 °C en houd vervolgens de temperatuur in het pannetje 10 minuten constant op deze temperatuur.
  3. Neem het pannetje voorzichtig uit het waterbad en laat de knoflook met olie afkoelen.
  4. Verdeel de knoflook en de olie over de potjes, sluit de potjes en bewaar ze op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden