Spinazieschotel

Spinazieschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke spinazieschotel maak je makkelijk zelf met de diepvriesvariant van Spinazie. De schotel bestaat uit aardappelschijfjes, gekookte eieren en een gehakt-spinazie mengsel, alles voorzien van een laagje paneermeel en beschuitkruim. Giet er tenslotte nog de slagroom overheen voor een smeuïge spinazieschotel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spinazieschotel op tafel.

  1. Bij gebruik van diepvriesspinazie: ontdooien. Kruid ontdooide of potten spinazie met peper en zout. Kook aardappelschijfjes/-blokjes en eieren.
  2. Bewerk het gehakt met een spatel net zo lang tot dit kleine stukjes zijn (rullen). Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet het vuur van de koekenpan uit als het gehakt bruin is en roer de spinazie erdoor.
  3. Vet een flinke ovenschotel in. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem. Leg de helft van de gekookte eieren in plakjes erop. Verdeel de helft van het gehakt-spinazie mengsel erover. Voeg dan de resterende aardappels toe, de helft van de geraspte kaas en de rest van het gehakt-spinazie mengsel. Leg de resterende plakjes gekookt ei erop. Strooi de resterende kaas erover. Strooi een laagje paneermeel of beschuitkruim erop en schenk voorzichtig slagroom eroverheen, zorg ervoor dat het paneermeel doordrenkt is.
  4. Zet de ovenschotel in de oven. Laat het geheel door en door heet worden en zorg ervoor dat het laagje paneermeel mooi bruin wordt. Eventueel kunnen er bovenop nog klontjes boter worden gedaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel