Makkelijke moussaka

Makkelijke moussaka

Smulweb imageSmulweb

Proef de authentieke Griekse smaak met deze heerlijke moussaka. Perfect voor elk avondmaal. Maak een laag van aardappelen, grill de aubergineplakken in een vleugje olie en bouw in lagen - gehaktsaus, aardappelschijfjes, bechamelsaus, aubergines en eindig met verkruimelde feta. Bak het in de oven op 200 graden voor 20 minuten. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Bechamel Sausmix

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Makkelijke moussaka op tafel.

  1. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ze met olie.
  2. Grill de plakken op een bakplaat of grilplaat.
  3. Maak een bechamelsaus volgens het standaardrecept en voeg eventueel feta toe in plaats van kaas.
  4. Maak een gehaktsaus met alle ingrediënten.
  5. Vet een grote ovenschaal lichtjes in en bouw de moussaka met om en om laagjes gehaktsaus, aardappelschijfjes, bechamelsaus en aubergineplakken.
  6. Eindig met bechamelsaus en strooi er nog wat verkruimelde feta overheen.
  7. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Moussaka