Bramenjam

Bramenjam

Smulweb imageSmulweb

Verse bramen, kristalsuiker, en heel even op het vuur. Meer heb je niet nodig voor deze huisgemaakte bramenjam. Heerlijk op de boterham, pannenkoek of een scone.

25 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bramenjam op tafel.

  1. Weeg en was de bramen.
  2. Weeg de suiker.
  3. Doe 400 gram bramen en 400 gram suiker in een ruime pan en breng aan de kook.
  4. Laat dit drie minuten doorkoken.
  5. Doe glazen potten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt.
  6. Giet het water uit de potten en doe de jam in de nog warme potten.
  7. Leg de deksels even in kokend water terwijl de potten in de magnetron zijn.
  8. Doe de deksels op de potten en laat afkoelen.
  9. Het is goed als je na verloop van tijd een klik hoort. Dit geeft aan dat de pot goed gesloten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bramen Bramenjam